השביעי באוקטובר וחג שמחת תורה

אהובים-יקרים, בימים אלה של שנה חדשה וחג שמחת תורה שבפתח רבים ורבות, בדומה לזו המתמסרת אותנו כותבת שורות אלה, נושאים עיניהם לשמיים ושואלים :

" כיצד יכול/ה אני להתחבר לתדר השמחה הלוא בשמחת תורה אשתקד אירע הטבח הנורא, השואה הגדולה ביותר שפקדה את עמי מאז תקומתו מחדש בארץ ישראל ? "

אהובים-יקרים, על מנת לאפשר את החיבור מחדש לתדר השמחה, נדרשים הנכם תחילה לעריכת חשבון נפש קולקטיבי עמוק ויסודי, להסכים להישיר מבט אל הקלקולים המוסריים בחברה הישראלית כוונתנו, לאותם שסעים ופילוגים פנימיים, איבה ושנאה בתוככם. צופן ערכים מלשון ער חיים משמע, המפתח לקימה מהשבר ועירור כוחות של חיים, שמחה ותקווה חדשה נעוץ בהתיישרות לערכי האור של הערבות ושותפות הגורל הן צופן שמחה מלשון שָׂם חיים וגם סַם חיים.

אהובים-יקרים, עלייכם להיות מוכנים לקחת אחריות מלאה על התסריט הלאומי של השביעי באוקטובר אשר הובלתם עצמכם אליו בשעה, שסטיתם מדרך הישר מהנתיב הרוחני הייעודי של לשאת את נס האחווה. כאשר אח קם על אחיו ואחות קמה על אחותה בדברי בלע והִשתלחויות חסרות רסן המציאות הגשמית בדומה לבומרנג מהדהדת זאת, המלחמה הפנימית הולידה מלחמה חיצונית, הטבח המילולי על רקע הרפורמה המשפטית הוליד את טבח השביעי באוקטובר.

אהובים-יקרים, צופן שנאה מלשון שינה וגם שאננות, השנאה הפנימית אשר הלכה והעמיקה בתוך החברה הישראלית הביאה להירדמות ולשאננות בקרב הדרג המדיני והצבאי גם יחד, לתרגום לקוי של הסימנים המקדימים והנורות האדומות כתוצאה מכך, להיעדר תגובה מונעת בשעות שלפני בוקר השביעי באוקטובר אף להתבוששותם של כוחות החילוץ בשעות הראשונות של הטבח האיום.

אהובים-יקרים, ברצוננו להאיר ולעורר אתכם כי שורשו שלהסכסוך בין ישראל לפלסטינים הינו עתיק יומין עוד מימי השופטים והמלכים, הכתוב מציין במפורש, שמלחמתם של הפלישתים בישראל היא תולדה של הסטייה מדרך הישר והשפל המוסרי שפשה בקרב בני ובנות ישראל:  "וַיֹּסִיפוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לַעֲשׂוֹת הָרַע בְּעֵינֵי יְהוָה וַיִּתְּנֵם יְהוָה בְּיַד פְּלִשְׁתִּים אַרְבָּעִים שָׁנָה " ( שופטים י"ג, א' ), הקרבה בין השמות פלסטינים ו- פלישתים כמו גם מיקומם הגאוגרפי באזור מישור החוף הדרומי של עזה מצביעים על קשר קארמתי זה. צופן פלישתים / פלסטינים הנו פִּי האיבר של הדיבור עם הערך שִׂיטְנָה יחד מתקבל  דברי שיטנה  וגם פלישתים / פלסטינים מלשון שפל הווה אומר, תפקידם הרוחני של  הפלישתים בעבר ושל הפלסטינים בהווה להיות מראה אמת לשפל המוסרי בעם ישראל, להעיר ולעורר את בני ובנות ישראל להתמיר דיבור פוגעני ומפלג בדיבור אכפתי ומאחד.

אהובים-יקרים, הזדהות הקורבן עם התוקפן ידועה בפסיכולוגיה ואנו אומרים כי הגיע העת לעקור מתוככם תדרים של יוהרה והתנשאות, פחד ושנאה, נקמה וגזענות אשר השתרשו בכם מאז היותכם עבדים עת המצרים נהגו בכם ביד קשה התעמרו, בזו והשפילו אתכם. בישועת ה' ובהובלתו המסורה של הוד קדושתו משה רבנו יצאתם ממצרים אך עדיין לא הוצאתם את מצרים מתוככם, לא השתחררתם תודעתית מרוחות הרפאים, לא ריפאתם את שדי הפחד מזמן עבדותכם.

 אהובים-יקרים, אל לכם להתפתות ללכת אחרי מנהיגים אשר כדי להבטיח את המשך הנאתם ממנעמי השלטון  ' רוכבים ' על גב הפצע הלאומי העתיק מזמן היותכם עבדים במצרים, מלבים אצלכם פחד ותבהלה, שנאה ונקמה, גזענות והתנשאות, מנהיגי שקר אלה שמים עצמם מעל אלוהים, מסמאים עיניכם בטענת שווא כי לולא הם מדינת ישראל בסכנה קיומית, שהם ורק הם מסוגלים להצילה מהשמדה.

אהובים-יקרים, הוד קדושתו משה רבנו מנהיג רוח של אמת אף על פי, שהוציאכם מעבדות לחירות, הנהיג אתכם 40 שנה במדבר, הקים את המשכן, בנה צבא, והביאכם אל הארץ המובטחת מעולם לא זקף לעצמו הישג כלשהו. תורת משה בסיכול אותיות תורת השם היא תורת האחווה כיוון, שמחנכת לאהבה ואכפתיות כלפי החלשים בחברה היתום, האלמנה אף הגר:  " וַאֲהַבְתֶּם אֶת הַגֵּר כִּי גֵרִים הֱיִיתֶם בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם "( דברים, י', י"ט ), המצווה של אהבת הגר היא תמצית התורה כולה על כן, מוזכרת 36 פעמים ! זאת ועוד, התורה מזהירה אתכם לבל תשנאו את האויבים הכי מרים שלכם, מצווה אתכם שלא לשנוא את הצאצאים של עשיו בנימוק שהנכם אחים, אף לא לשנוא את המצרים שהעבידו אתכם בפרך והשליכו את התינוקות שלכם ליאור : " לֹֽא תְתַעֵ֣ב אֲדֹמִ֔י כִּ֥י אָחִ֖יךָ ה֑וּא לֹא תְתַעֵ֣ב מִצְרִ֔י כִּי גֵ֖ר הָיִ֥יתָ בְאַרְצֽוֹ " ( דברים פרק כ"ג, פסוק ח' ).

אהובים-יקרים, שלמה המלך החכם באדם מזהיר שלא לשמוח בתבוסה של האויב: " בִּנְפֹ֣ל אויביך אַל תִּשְׂמָ֑ח וּ֝בִכָּשְׁל֗וֹ אַל יָגֵ֥ל לִבֶּֽךָ " ( משלי כ"ד, י"ז ) שכן, אלוהים הוא הבורא של כל הנשמות אי לכך, הנכון הוא שיהיה איכפת לכם מאותן נשמות של אויבים שסרחו ובצדק הושמדו. חשוב להתפלל עבורן למען יתעוררו ויתקנו את עצמן כיוון, שנשמה שלא לומדת ומתקנת את עצמה ממשיכה לפגוע ולעשות רע בגלגולים הבאים שלה, בדומה לנשמה של לבן הארמי אשר בגלגוליה שלאחר מכן בדמות פרעה, המן הרשע והיטלר המשיכה להרע ולרדוף את עם ישראל.

אהובים-יקרים, אל מול איום ממשי חובה על מדינת ישראל להכות באויב בעוצמה בבחינת " הקם להורגך השכם להורגו ",  באותה נשימה יש ועליכם לזכור, ששנאה ומלחמה אינן פתרון אמת, אין הם חזון.  את ההישגים הצבאיים המרשימים על ההנהגה הישראלית לרתום לטובת כינון קואליציה בין לאומית אשר תפעל להשגת 3 היעדים המרכזיים: פירוזה של עזה והקמת מנגנון אזרחי חלופי לחמאס, הרגעת האזור וביטחון לתושבי הצפון והדרום,  השבה במהרה של החטופים.

אהובים-יקרים, ממקום מושבנו שלמעלה קוראים אנו לכם להטות גורלכם לטובה ולא למרה על ידי מיגור אותם הרגלים מזיקים אשר התקבעו בכם מימי עבדותכם. מפצירים אנו בכם לדבוק במורשתו של יעקב אבינו אשר מתנה את שחרורו של מלאך ה' שהתחפש ליריב בכך שיברכו לשלום שכן, תפקיד הצד המנצח להושיט יד לשלום לצד המובס : " וַיִּוָּתֵר יַעֲקֹב לְבַדּוֹ וַיֵּאָבֵק אִישׁ עִמּוֹ עַד עֲלוֹת הַשָּׁחַר, וַיַּרְא כִּי לֹא יָכֹל לוֹ וַיִּגַּע בְּכַף יְרֵכוֹ וַתֵּקַע כַּף יֶרֶךְ יַעֲקֹב בְּהֵאָבְקוֹ עִמּוֹ, וַיֹּאמֶר שַׁלְּחֵנִי כִּי עָלָה הַשָּׁחַר וַיֹּאמֶר לֹא אֲשַׁלֵּחֲךָ כִּי אִם בֵּרַכְתָּנִי, וַיֹּאמֶר אֵלָיו מַה שְּׁמֶךָ וַיֹּאמֶר יַעֲקֹב, וַיֹּאמֶר לֹא יַעֲקֹב יֵאָמֵר עוֹד שִׁמְךָ כִּי אִם יִשְׂרָאֵל  כִּי שָׂרִיתָ עִם אֱלֹהִים וְעִם אֲנָשִׁים וַתּוּכָל "   ( בראשית ל"ב,  כ"ה – כ"ט).

בתום תמסורותינו מברכים אנו אתכם בתשובת אמת היא תשובת הלב,  לו יהי.