כיפור ואחרית הימים: צופן הצום והברכה " גמר חתימה טובה "

עריכה חדשה: 7 אוקטובר, 2024

"  וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה לֵּאמֹר,

 אַךְ בֶּעָשׂוֹר לַחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי הַזֶּה יוֹם הַכִּפֻּרִים הוּא

 מִקְרָא קֹדֶשׁ יִהְיֶה לָכֶם וְעִנִּיתֶם אֶת נַפְשֹׁתֵיכֶם וְהִקְרַבְתֶּם אִשֶּׁה לַיהוָה,

וְכָל מְלָאכָה לֹא תַעֲשׂוּ בְּעֶצֶם הַיּוֹם הַזֶּה  כִּי יוֹם כִּפֻּרִים הוּא לְכַפֵּר עֲלֵיכֶם לִפְנֵי יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם "

( ויקרא כ"ג, כ"ו – כ"ח )

אהובים-יקרים, ברצוננו להאיר את המשמעות העמוקה החבויה בפסוקים אלה אשר שונה היא מהתפיסה הרווחת לפיה תכלית הצום ביום כיפור היא להתענות ולהתייסר.

אהובים-יקרים, בערך ועניתם נחבא צמד המילים עין תָּם רמז לעין השלישית בעלת הפרספקטיבה הגבוהה אשר מסוגלות לתפוס את התמונה השלמה של עולם הסיבות הרוחי שכן, מקור כל תופעה במציאות חייכם למן הקטנה ביותר ועד הגדולה מאוד הוא ברוח על פי העיקרון הקוסמי המשולש של " הסיבות הן ברוח, התהליכים הם בנפש והתוצאות הן בגוף ".

אהובים-יקרים, המהות של המצווה לצום ביום הכיפורים נועדה לסייע לבן ישראל ולבת ישראל  להעביר את הפוקוס מהזדהות עם החלק הפיזי של קיומכם הלוא הוא עצמי הנפש הבהמי אל החלק הרוחני המפעם בכם הלוא עצמי הנשמה האלוקי. צופן מלאכה מלשון מלאך ה' וגם בהיפוך אותיות מאכל משמע, ההימנעות מכל מלאכה ומאכל ביום זה נועדה לסייע לכם לעורר את החלק המלאכי שבכם להתקרב אל הנשמה שבתוככם שכן, האדם חלק מאלוה המגולם בפיזי.

אהובים-יקרים, ההתוודעות אל האלוהי שבתוככם היא מלאכה אינטימית פנימית לפיכך, הדרך המוצנעת המכונסת פנימה היא ההולמת ביותר יום מקודש זה כפי, שהיטיב להורות גדול מורי מתקדשי האמת ישוע הלוא הוא שלמה המלך החכם באדם: "…וכי תצומו אל תהיו זועפים כחנפים המשנים את פניהם להראות צמים לבני אדם אמן אמר אני לכם כי לקחו את שכרכם, ואתה כי תצום סוך את ראשך ורחץ את פניך, למען לא תראה בצומך לבני אדם כי אם לאביך אשר בסתר ואביך הראה במסתרים הוא בגלוי יגמלך " ( מתי ו', ט"ו – י"ט ).

אהובים-יקרים,  נצבים הנכם בימות המשיח הלוא הם אחרית הימים הווה אומר, הימים האחרונים בעידן הנוכחי המתקרב עתה אל קיצו על כן, מתוקף החוק הקוסמי העליון על פיו כל אחרית היא ראשית וכל ראשית היא אחרית, ברצוננו להעיר ולעורר אתכם כי בלתי ניתן לעבור אל העידן החדש הממשמש ובא, להיות מסוגלים ליהנות משפע ההזדמנויות ותשורות האור שהוא מביא עמו מבלי לסגור את כל הקצוות וליישב את הזנבות מיחידות החיים הקודמות.

אהובים-יקרים, באלה הימים נדרש מכם להעביר את מלוא מרכז הכובד להפנות את עיקר המשאבים שלכם לתהליך אישי של ריפוי וחניכה אשר מתמקד בסילוק החובות הקארמתיים, והבאה לידי גמר את מערך שיעורי הנשמה מעידן זה על מנת להגיע דף נקי וחלק לעידן החדש שבפתח שמא תצטרכו להתחילו עם גירעונות וחובות.

 אהובים-יקרים, בזמן הזה של מעברי העידנים הברכה אשר שגורה בפיכם – " גמר חתימה טובה " תכליתה, לעורר ולהעיר אתכם להזדרז להשלים את החתימה הנשמתית והחוזה הרוחני שכן, התעכבות ביישום החתימה הנשמתית ולמידה של שיעורי הנשמה מקשה ומאריכה את הדרך עבורכם בפרק החיים הנוכחי אף ביחידות החיים העתידיות. לא כך הוא הדבר עבור אלה אשר מזדרזים לחבור לזו הניצבת בשירותינו מימים ימימה כותבת שורות אלה, לעבור אצלה תהליך יסודי ומקיף של ריפוי הילד/ה הפנימי/ת וסיום מערך שיעורי הנשמה אשר מזכה בקבלה מאיתנו של " החותם הרוחי המוזהב " עיטור תדרי המסמן את ההגעה לגאולה האישית הנכספת. זוהי הדרך ואין בילתה אשר מובילה היא לקצירת הישגי אמת, לפריצת דרך, ומימוש מלא בכל הרבדים ביצירה במשותף עם הרוח שכן, הגשמת תפארתכם האלוהית אין היא בגדר זכות כי אם חובתכם המולדת.

אהובים-יקרים, בפרט בימים אלה שבֵּין כֵּסֶה לְעָשׂוֹר קרי, מראש השנה ועד יום הכיפורים, דרך מורה רוח של אמתאשר מהווה ערוץ נקי וחי לעליוניםהנה להקפיד לעשות שימוש מאוזן ונכון בברכה " גמר חתימה טובה " בכדי להעניק שירות של התעוררות לקרובים ולרחוקים, להעיר ולעורר אותם ליטול האחריות להקדים לקיים את החתימות הנשמתיות והחוזים הרוחניים. למרבה העצבון בימים אלה, רבים מעובדי ועובדות האור מועלים בתפקידם, במסווה של מילוי השליחות הרוחנית ואהבת הבריות כביכול מרעיפים משפכים של מילים בומבסטיות, שלל אימוגי'ם, ברכות ואיחולים ברשתות החברתיות בבחינת מס שפתיים בהיפוך האותיות סם בצורה זו, ממסכים ומרדימים את תודעת ההמון, מרחיקים את התלמידים והמטופלים שלהם מהמשימה ההתפתחותית בעת הרת גורל ומקודשת זו.

אהובים-יקרים, על פי תוכנית המקור האלוהית התקשורת הדיגיטלית והרשתות החברתיות נועדו להיות בשירות הענקת הזדמנות שווה לכלל המין האנושי להאצה ההתפתחותית ועליה בתודעה אלא, שעד מהרה מרחבים וירטואליים אלה הפכו לזירות של מאבקי אגו והתגוששויות, פסילה וקטילה הדדיים בחסות הזכות לחופש הביטוי כביכול. עינינו יורדות מים על שפיכות הדמים אשר גואה והולכת ברשתות החברתיות בבחינת איש קם על אחיו להורגו. ברצוננו לתזכר אתכם כי צום גדליה אשר נהוג לציין במועד ג' תשרי שבין ראש השנה ליום הכיפורים, הוא יום תענית לזכר הרצח שהתרחש בתוך העם היהודי של המנהיג גדליהו בן אחיקם על ידי ישמעאל בן נתניה, רצח אחים זה הביא לסופה של ההתיישבות היהודית בארץ ישראל בימי הבית הראשון ויציאת אחרוני היהודים לגלות.

אהובים-יקרים, אהבת אמת אינה זקוקה למילים בומבסטיות להתהדר בהן כי אם מבטאת עצמה בפשטות ובשקט כפי שמובא בשירו של יוסי בנאי בהיפוך אותיות נביא: " ורק אני מרוב אהבה שותק, מרוב אהבה שותק ".

בתום תמסורותינו מברכים אנו אתכם בהתעוררות אמת בטרם יָתוּם האשראי הקוסמי והשערים ינעלו סופית.

לו יהי.